Aanplanten

Heel vaak worden wij geconfronteerd met bomen die op de verkeerde plaats staan na jaren groei of met bomen die opeengestapeld worden geplant in de tuinen. Daarom geeft RV Boomverzorging zelf advies over het aanplanten van bomen, dit in de regio’s Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Brussel.

BEGELEIDING

De boom moet in de juiste grond groeien op een open plaats en naar het uiteindelijk doel van de klant. Daarbij krijgt u er van ons naar gelang de overeenkomst de eerste jaren begeleiding van de boom bij zodat deze ongestoord – en dus kosteloos – verder kan groeien. Bij de aanplant van bomen is het doel ze duurzaam en kwalitatief hoogwaardig uit te laten groeien. Daarbij is de boomkeuze zeer belangrijk maar ook de relatie van de soort met de standplaats. Wij werken bovendien steeds met leveranciers die de beste kwaliteit leveren.

GROEIPLAATS

Bij de aanplant van een boom moet allereerst worden bekeken of deze met zijn uiteindelijke afmetingen past op de plaats die voor hem is voorzien, bovengronds en ondergronds. Bij het ontwerp wordt best rekening gehouden met de volgende punten: Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Het is beter 1 gezonde groeiende boom te hebben staan dan 10 bomen die staan weg te kwijnen. De bomen moeten zo geplant worden dat ze kunnen uitgroeien tot hun gewenste vorm, met als uiteindelijke doel ze hier generaties lang te laten staan. Best wordt er onder de bomen geen gras voorzien maar eerder een plantvak of mulchlaag zodat het bladafval de boom kan voorzien in zijn benodigde voeding.

VERHARDINGEN

De boom dient ondergronds voldoende ruimte te hebben. Daarom mogen funderingen van woningen, verhardingen of andere obstakels de groei niet verhinderen. Indien verhardingen de boom hinderen, kan eventueel bodemverbetering toegepast worden. Dit kan door middel van verschillende technieken die situatie specifiek bekeken worden.

VRAAG ONS MEER INFORMATIE

RV Boomverzorging helpt u bij al uw vragen over het aanplanten van bomen.

Contacteer ons

RV Boomverzorging

Pastorijstraat 11
8700 Aarsele

robbe@rvboomverzorging.be

+32 (0) 468 29 42 46

BTW: BE0633911628